Най-важната новина: Каква ще е зимата, говори проф. Рачев. Той съобщи

...
Най-важната новина: Каква ще е зимата, говори проф. Рачев. Той съобщи
Коментари Харесай

Най-важната новина: Каква ще е зимата, говори проф. Рачев


Най-важната вест: Каква ще е зимата, приказва проф. Рачев. Той съобщи най-важната вест за зимата. Ето какво ни чака.

„ Зимата се обрисува по-топла от естественото. През последните 20 година 4 от 5 зими са с по-високи от естественото за сезона температури. Ще има потребност от шапки, само че чак пък кожуси няма потребност да изваждаме в този момент. Нека ги оставим за края на декември “, съобщи
климатологът проф. Георги Рачев.
Зимните гуми към този момент би трябвало да бъдат налице при водачите, напомни Рачев. В неделя по проходите е вероятен сняг, евентуални са и заледявания. „ На 8 ноември 1988 година столицата осъмна под 44 см снежна завивка “, напомни чудноват случай от предишното климатологът.
Тогава на „ Алеко “ снегът беше достигнал 70 см.
Няма нищо фрапантно в ниските температури. И до през днешния ден вървим над нормата във връзка с температурите за сезона – с към 4-5 градуса от горната страна “, обясни климатичната конюнктура Рачев.

Редица експерти в Холивуд споделят, че в България може да бъде сниман филм с естествени декори, които да дават отговор на съвсем всяка една климатична зона в света, означи забавен факт професорът.
„ Хубаво слънце има в София –
хубаво като за средата на ноември. Днес времето е топличко, по здрач е допустимо нещо да се случи. София не е цяла България – страната се радва на огромно метеорологично многообразие “, акцентира професорът, съобщи „ Фокус “.
Особено в събота и неделя,
откакто в сряда повали и подуха, нормално почивните дни ни чака ново навлизане с превалявания и температурите във високите котловини и полета по Ихтиман, Драгоман, София, Кюстендил ще паднат– „ можем да забележим няколко снежинки “, сподели още проф. Рачев. „ Нищо чудно обаче те да се изпарят,
както постоянно се случва.
Максималните температури ще паднат под двуцифрено число. Възможно е да има негативни температури на доста места “, даде детайлности за прогнозата за този месец проф. Георги Рачев.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР